Costa Brava

Prachtige zandstranden
In CataloniĆ« kun je prima een heerlijke strandvakantie doorbrengen aan de Spaanse kust. Je vindt hier de Costa Brava en Costa Dorada. De Costa Brava, ofwel de ‘ruige kust’ genoemd, staat bekend om haar wilde rotspartijen. Al vind je hier ook tal van intieme zandstrandjes gelegen in kleine baaien aan het kraakheldere water van de Middellandse Zee.

Veelal wordt de Costa Brava in verband gebracht met massa toerisme, maar dit is slechts op enkele plaatsen het geval. Het merendeel van de Costa Brava, met name het binnenland, bestaat uit mooie en pittoreske dorpjes waar men de aloude Catalaanse cultuur kunt opsnuiven.Aan deze kust is er een scherp contrast tussen bruisende badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes en de lieflijke dorpjes zoals Sa Tuna met de typische witte vissershuisjes.

De Costa Dorada heeft de bijnaam ‘de gouden kust’ en herbergt zowel uitgestrekte gouden zandstranden als imposante rotskusten. Hier kun je terecht in bruisende badplaatsen als Salou waar feestgangers tot diep in de nacht doorgaan. Maar je treft hier ook badplaatsen aan waar het er wat rustiger aan toe gaat zoals in Cambrils. Dit moderne vakantieoord heeft zijn authentieke karakter nog altijd weten te bewaren.

Een ding is zeker: op de mooie stranden aan de Spaanse kust in Cataloniƫ geniet je van de mediterrane zon of ga het water in en maak gebruik van verschillende watersporten zoals zeilen, windsurfen, vissen en diepzeeduiken.

De diversiteit in Spanje is enorm en maakt dit een geliefd vakantieland voor elke vakantieganger. Wat je ook zoekt, hier ga je het hoe dan ook vinden! Zijn het nu de heerlijke tapas op een knus terras, bovenaan een kronkelend weggetje? Of toch die ruime boulevard met wuivende palmbomen? Dit unieke vakantiegevoel is en blijft het grootste geheim van Spanje!